Inde Soete Suikerbol (2004)

5 6 7 8 9

Het verhaal van Inde Soete Suikerbol gaat over twee koninkrijken: het rijk van de Noorderlingen en het rijk van de Zuiderlingen. Het volk van het Noorden is somber en er is daar iets vreemds aan de hand: er wonen – op de koning na – namelijk helemaal geen mannen in het land. Toen het prinsje weg was gelopen, heeft de koning alle mannen uit zijn land weggestuurd. Bij het volk van het Zuiden is het daarentegen erg vrolijk en zeer gezellig.
Tussen deze twee landen ligt het dorp met al zijn dorpelingen, waaronder de bakker van Inde Soete Suikerbol en zijn vrouw. Hij is slordig en dromerig, zij is netjes en pinnig.
Als op een dag de koning van het Noorderland op bezoek gaat bij de koning van het Zuiderland is iedereen daar in rep en roer. De bakker krijgt van de Opperhofkok de opdracht om 100 zoete suikerbollen te bakken. Dan gaat er echter iets heel erg mis met de suikerbollen van de bakkersvrouw en dit loopt zelfs uit op een oorlog. Als alles helemaal uit de hand lijkt te lopen, zorgt de kleine weggelopen prins van het Noorderland voor vrede.